Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services

Milton Keynes

VW

Share this:

The Brief

Described as ‘modern with a hint of history’, the new four-storey headquarters building aims to represent the company’s development and ultimately what it stands for: modernity, development, productivity and design. The fit-out provides flexible and agile working spaces for the company’s 800 staff.

Concept

We designed a series of collaborative, individual working and breakout spaces. We incorporated a theatre-style conference centre and business lounges, a 150-cover restaurant and a ‘Kombi café’ with its own tailor-made Kombi VW van. These surround a dramatic full height atrium. The atrium provides a central hub for the building allowing for staff collaboration and movement.

Externally we created a landscaped courtyard and terrace with BBQ area.

15062_N12__Web_1920_c100.jpg
15062_N12__Web_1920_c100.jpg

Features

Each of the four floors has a different colour theme – orange, green, blue and purple with the Volkswagen Group brands present throughout.  A number of bespoke art installations feature throughout including spectacular 3-dimensional pieces, wall-mounted artwork, light features and feature partitions.

15062_N16__Web_1920_c100.jpg
15062_N16__Web_1920_c100.jpg
15062_N18__Web_1920_c100.jpg
15062_N18__Web_1920_c100.jpg
15062_N3__Web_1920_c100.jpg
15062_N3__Web_1920_c100.jpg
Let’s make something extraordinary

You're looking for exceptional architecture. We're looking for exceptional projects. Let's start a conversation

Enquire